Helgfrukost

Här kommer lite fler tips på vad man kan lägga till när helgen nalkas och man har tid att sitta lite längre vid frukostbordet.

Förutom shake, ägg och grapefrukt kan man lägga till följande:

Istället för ägg en OMELETT gjord på:

4 pers.

4 ägg
2 msk vatten
2 msk smält smör
salt peppar

Omeletten kan sen varieras med att ex. steka lök och paprika lite lätt, häll på smeten, dela körsbärstomater och låt det steka med smeten. Avslutningsvis toppa med lite smulad fetaost (här fungerar endast den som är gjord på får/getmjölk) och ruccola eller babyspenat. Smarrigt!

Andra tillbehör kan vara skivad melon, russin och nötter toppat med riven kokos eller kanske lite ringlad honung.

Och/Eller det här fantastiska BRÖDet som kan avnjutas på helgen:

Bovetelimpa med aprikoser & frön

4 dl dinkel- eller grovt glutenfritt mjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk havssalt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell sojayoughurt  (gärna ekologisk)
 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
4. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, ca 30x10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Servera gärna med skivad avocado, alfa alfa groddar, ruccola, paprika och helst protein i forma av kalkonkött eller skinka.

Har precis bakat detta bröd till vår Sälen resa och tjuvsmakat. Supersmarrigt!
Tips! Tänk på att glutenfritt bröd torkar ut mycket fortare, därför är det bättre att dela brödet och frysa in i delar.

För SCONESfantasterna - 275° i 12min.

8-9dl fullkorn eller vitt dinkel mjöl /glutenfri grov mjölmix 
1-2dl krossat linfrö
1 1/2msk bakpulver
100g SMÖR
Lite salt och lite råsocker

Blanda ovan ingredienser innan du häller i 4dl filmjölk eller mjölk (laktosfri eller soyayoghurt)

Gör lagom stora bollar och platta ut lite. Jag brukar ha lite sesamfrön uppe på för att det smakar så gott.

PussKram S&T


Kommentarer
Postat av: Veronica

Precis vad jag behövde: Massa smarriga recept när jag sitter utsvulten på skolans bibliotek! Brödet kommer prövas till Lillemans 1års kalajs tror jag allt!



Supertack för inspiration & knorr i magen ;)!



Keep up the good work!



Kramar till er

2009-03-04 @ 09:37:13
URL: http://vac77.blogg.se/
Postat av: Prästgården

Inspirerande blogg! Passar mig som behöver skärpa till mig när det gäller vad jag stoppar i mig... Tack för goa recept, måste provas till helgen!

// Jenny

2009-03-04 @ 18:26:01
Postat av: SYSS/Malin

Hur gott lät inte det här då!!!!????

Ska provas:)

Kram

2009-03-04 @ 22:51:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0