V.10 Mage
För mig är en fungerande mage vägen till framgång!
Därför var det lätt att välja mage som första träningsinlägg.
Jag tänker främst på magen när jag tänker träning och grundarbetet i träningen.
För att bygga upp en stark och tålig rygg krävs en bra och vältränad mage. De inre bukmusklerna glömmer vi ofta bort, därför tänker jag ge lite tips på hur du kan träna dina inre bukmuskler på ett smidigt sätt - hemma, på gymmet eller var du nu känner för att göra dem.
För mig som ganska nyligen varit gravid och dessutom har ett bråck i naveln så är det viktigt att träna upp magen inifrån.
Tänk på att antalet är en målsättning. Klarar du 2st i början så är det jättebra. Veckan efter kommer du klara många fler.
1. Roterande FitBall övning
Det var lättare att göra denna övning utan sockar på mitt hala golv, dock inte lika lätt med två krypande barn i 1års åldern men kanske också därav de amatörmässiga bilderna ;) (jag bjuder på dem!)
Rulla på axlarna, med blicken på händerna, från sida till sida. In med mage och upp med rumpan.
Antal: 20st åt vänster, 20st åt höger.
2. Upp och möt benen, försök hålla benen raka och gå ner så att du nästintill snuddar golvet med både armar och ben.
Antal: 20st
3. Upp och möt med höger ben & vänster arm - detta tränar sidorna på magen. Variera sida!
Antal: 20st på vardera sida
OBS: här skall inte det raka benet nudda golvet som det ser ut att göra på bilden.
4. Höger knä möter vänster armbåge - vänster knä möter höger armbåge. Håll medel tempo, gör man övningen för snabbt så tar det inte lika mycket.
Antal: 20st på vardera sida
Lycka till!
Vårt tankesätt
Idag bombaderas vi av snabbmatskedjor, färdiglagad mat och industriella tillsatser. Detta medför både ohälsa och obalans i våra kroppar. Vår uppfattning är att med rätt kost så kan man både förhindra obalanser och läka kroppen från sjukdomstillstånd. Med den här bloggen vill vi förmedla våra tankar kring mat och hälsa. Vi är inga dietister utan har sedan länge ett gediget intresse i vad kosten och den mentala hälsan kan göra för oss. Vi strävar efter att hålla en jämn blodsockernivå och enligt oss rätt fördelning mellan Fett, Protein och Kolhydrater.
Kort kan man säga att vi äter mat som innehåller:
* Massor av kött fågel och fisk
* Mycket frukt och grönt - helst ekologiskt
* Rätt sorts fetter och mycket
* Långsamma kolhydrater
Vi utesluter:
* Gluten (dinkel ok)
* Laktos eller helt mjölkfritt
* Transfetter
* Jäst
* Övriga tillsatser
I kategorin "Varför?" kan ni läsa om varför vi har valt att utesluta dessa ingredienser.
Vi inspireras bland annat mycket av Sanna Ehdin som är doktor i immunologi och näringsfysiolog, Stenålde.rskosten och Unni Pedersen som är kemiingenjör, näringsfysiolog och homeopat
Vi hoppas kunna inspirera och ge givande information kring ämnet men också en massa smakrika recept, träningstips - både för den fysiska och psykiska hälsan.
Kommentarer och tips tas tacksamt emot.
Sofia & Tessan