v.11 lunchtips

KRYDDIGT RÄKRIS

Recept 4port:

4port kokt råris

1-2 st paprikor

2 st äpplen

1 st liten purjo

2 msk Smör

1 msk curry

Salt & peppar

400 g skalade räkor

1 st lime


Skär paprika & skalat äpple i tärningar.

Skär löken i tunna skivor.

Hetta upp en traktörpanna eller teflonpanna med smör, lägg i curry och låt den fräsa en liten stund i margarinet.

Fräs paprika, äpple & lök i curryn några min.

Blanda i det kokta råriset - smaka av med salt & peppar. Blanda i räkorna sist.


Servera med en lime klyfta & lite home made aioli eller vinegrette.


AIOLI

2dl olja

1ägg

1st vitlöksklyfta

Cayennepeppar

En skvätt citron eller lime (för att det inte ska skära sig)

Kör i stavmixern och trolleri - du har gjort en aioli J


CHILIGRYTA MED BÖNOR


Recept 4 pers:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk Smör

Ca 400 g nötfärs eller lammfärs

Salt & svartpeppar

1-2 tsk chilipulver

1 tsk mald spiskummin

1 dl chilisås

1 burk hela tomater, 400g

1 paprika

1 burk kokta kidneybönor, ca250g

1 burk kokta stora vita bönor, ca250g


10 cm färsk gurka

2 tomater

1 liten burk majs



RÖD LINSGRYTA MED TIMJAN & FETAOST

Se hela bilden

Recept 4 pers:

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 msk rapsolja

4 dl röda linser

1-1,5 liter vatten

2 grönsaksbuljongtärningar eller 3msk flytande fond

2 lagerblad

1 tsk torkad timjan

Salt & peppar

Ca 100 g fetaost

Färsk timjan


Fräs lök, vitlök & morotstärningarna i olja i en rymlig kastrull.

Skölj linserna & häll dem i kastrullen.

Tillsätt 1l vatten & buljong - låt koka upp.

Tillsätt lagerblad & timjan. Låt koka på svag värme i ca 15min. Rör då och då så att linserna inte bränner fast. Späd med mer vatten om det blir för tjockt.

Smaka av med salt & peppar.


Till luncherna försöker jag välja rätter där du kan frysa in i portionsförpackningar för att plocka fram igen efter några veckor och köra menyn från början!

Det är gott med mat!!
Tessan & Sofia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0